Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 70 632 1595

A pálinkáról szakszerűen

2016. december 13.

A pálinka alkalmas a polgári értékek megszilárdítására – hangúslyozta a szimpóziumon Pencz Rudolf, a Francovilla Pálinkakultúra Kft. ügyvezetője. Hozzátette: a jó minőségű ital kulturált fogyasztása a társadalmi élet velejárója. Míg a whisky és a grappa kultuszának kialakítására 100, illetve 60 év állt rendelkezésre, Magyarországon szűk 20 év sikerült felépíteni a szofisztikált pálinka képet. A fórummal, illetve a pálinkaszalon megnyitásával Baja is felkerül a honi pálinkatérképre.

snassz-kopri_1492

A tanácskozáson Fercsák Róbert polgármester, mint házigazda üdvözölte a megjelenteket. – Mindig örömteli egy városvezető számára, ha olyan új vállalkozás indul, helyi közösség alakul, mely a gazdaság motorjává válhat. A mezőgazdaság, gyümölcsfeldolgozás jól illeszkedik Baja profiljába. Öröm az is, hogy ilyen magas szintű konferenciát szerveztek városunkba. A zsúfolásig megtelt díszterem mutatja: sok kedvelője van a területnek. Magam is közéjük tartozom. Sok sikert a vállalkozásnak!

snassz-kopri_1469

A pálinka történetét is felelevenítette Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. – Fontos, hogy minél többen megismerjék a hungarikummá lett pálinkát. Magyarország területén már a 18. században is főztek pálinkát, ám a II. világháborút követően az ágazat teljes egész állami kézbe került. A rendszerváltást követően gyenge alapanyag és minőség volt jellemző. A ’90-es évek végén azonban néhányan felvállalták az ügyet, megcélozva a megbízható, jó minőséget. Mára a pálinka nemcsak egy ital a sok közül, hanem fogalommá is vált a magyar emberek számára. A NÉBIH is ebben a szellemben tevékenykedik. Fontos, hogy a törvényi előírásoknak és a címkén feltüntetett értékeknek megfelelő, jó minőségű ital kerüljön a fogyasztók poharába. Külön köszönöm, hogy a szervezők a kulturált pálinkafogyasztással is foglalkoznak!

snassz-kopri_1501

A szimpózium szakmai előadásokkal folytatódott délután, majd ünnepélyesen megnyílik a Francovilla Pálinkakultúra Kft. pálinkaszalonja a főtéren.

forrás: baja.hu

Fotóriport