Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

A halászlé napja

2019. április 26.

A halászléről szólt bajai Hungarikum nap. Az április 26-i rendezvényen a Bajai Értéktár Bizottság nevében dr. Munczig Dénesné városházi referens köszöntötte a megjelenteket, majd köszönte meg Zsigó Róbertnek, hogy a Bajai Halászlé hungarikum lett.

snassz-kopri_3669

Baja és térsége országgyűlési képviselője egyben arra hívta fel a figyelmet, divat hangoztatni, nincs idő az értékőrzésre, de a mai példa is bizonyítja, hogy ezen közösen tudunk változtatni. „A kormány javaslatát elfogadta az országgyűlés, minden megyében alakult értéktár, ahogy országos is van, ezek csúcsterméke pedig a hungarikum. 2015-ben kapta meg ezt a címet a Bajai halászlé. Fontos, hogy helyben megőrizzük és tovább adjuk értékeinket a fiataloknak.”

snassz-kopri_3569

Vedelek Norbert alpolgármester, a Bajai Értéktár Bizottság elnöke kiemelte: joggal rendezhet a város Hungarikum napot, hiszen Baján is van hungarikum. „Az önkormányzati ciklus vége felé közeledünk, ez pedig a bizottsági munka összegzésére is alkalmas időpont. Immár mintegy 30 érték szerepel az értéktárban, számos javaslat érkezett az elmúlt öt évben.”

snassz-kopri_3542

A bizottság tagjai (Kovács Zita, Teket Melinda, dr. Munczig Dénesné, dr. Keve Gábor, Farkas Attila és a hivatali teendőket segítő Kurkó Andrea) sok előadást tartottak, kiadványok jelente meg, sőt már egy Hungarikum nap is volt 2017-ben. „Pályázati pénzekből gazdálkodunk (a mai napot is egy nyertes pályázatnak köszönhetjük az Agrárminisztérium jóvoltából), évi 500 forint áll rendelkezésünkre. Már honlapunk is van, mely méltó a bajai érékekhez. Itt egy helyen összefoglalva találhatók meg az értékek.” Nyomtatott formában is megjelentették mindezt, az első példányt Zsigó Róbert államtitkárnak nyújtotta át a bizottsági elnök, aki azért is bizakodik az értékmegőrzés jövőjében, mert Fercsák Róbert polgármester is kiemelten támogatja ezt a területet.

Fotóriport