Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

A Bácska legjobbjai

2019. június 03.

Ismét kitűnő bácskai termékeket lehetett kóstolni és vásárolni a Bácskai Kultúrpalotában: a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BKMKI) hetedik alkalommal szervezte meg június 1-jén, szombaton a Bácskai Napot, amelynek lényege, hogy helyi és környékbeli termelők mutathassák be árujukat.

snassz-kopri_3108

A tét azonban ennél is nagyobb, hiszen az előzetesen benyújtott termékmintákat élelmiszeripari szakemberekből álló zsűri bírálta el, a legjobbak pedig egy éven át jogosultak a Kiváló Bácskai Termék cím használatára, amelyet a nyertes termék címkéjén tüntethetnek fel. Györökné Mészáros Eszter, a BKMKI bajai fiókszervezetének vezetője köszöntőjében elmondta: kiemelten fontosnak tartják a helyi termelők támogatását és a termékek népszerűsítését, a hét évvel ezelőtt útjára indított kezdeményezés pedig mára igazi hagyománnyá vált.

snassz-kopri_3095

A jó hír gyorsan terjed, a jelentkezők és pályázók száma és köre pedig egyre bővül: idén már 23 tanúsítványt állítottak ki különféle termékekre (a pálinkától a lekváron át a fűszerkeverékig). Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett: néhány évtizeddel ezelőttig az emberek többsége a külföldről behozott, nagy nemzetközi áruházláncok által forgalmazott termékekben bízott, mára azonban ez az arány megfordult, egyre többen keresik és részesítik előnyben a környéken, helyi termelők által előállított, friss, egészséges termékeket. Ezzel támogatják a magyar gazdaságot, kímélik környezetüket, és saját egészségüket is óvják. Gaál József, a BKMKI megyei elnöke arra hívta fel a figyelmet: az utóbbi időszakban egyre nagyobb teret hódító gyorsételek ellenpontjaként Oroszországból útjára indult az ún. slowfood mozgalom, amelyhez több magyar település is csatlakozott már. Az iparkamara törekvése is beleillik ebbe, hiszen olyan termelőket támogat, akik nem elsősorban a profitot, hanem a minőséget tartják szem előtt.

snassz-kopri_3111

A Kiváló Bácskai Termék tanúsítványok átadása után kísérő programok szórakoztatták a kiállítókat és érdeklődőket. Felléptek helyi tánccsoportok (Bajai Tánc Sport Egyesület, Csodák Titkai Oriental TSE, Golden Team Tánccsoport, valamint a Sugovica Sportiskolai Általános Iskola ugrókötél csoportja), de vendégművészek is érkeztek a Budapesti Operettszínházból: Kocsis Dénes és Gubik Petrafellépése nagy sikert aratott. Közben a díszteremben és az aulában is várták a kóstolgatni, vásárolni vágyókat, igazi különlegességek közül lehetett válogatni. A napot tombolasorsolás zárta a kiállítók által felajánlott termékekből.

snassz-kopri_3121

Fotóriport