Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

2020-ban több mint egymilliárd forintos támogatás érkezett a falvakba

2020. november 30.

Sikerrel szerepelt a választókerület a Magyar Falu Programban, ezúttal négy településen folytatódhatnak a munkálatok, megközelítőleg 100 millió forintból. A kormányzati támogatásból utak, járdák, és egy fontos intézmény is megszépülhet.

MFP_kép_16x9 (2)

A Magyar Falu Programot 2019 közepén indította Magyarország Kormánya, a pályázaton az 5.000 lélekszám alatti települések vehetnek részt. A programnak köszönhetően orvosi rendelők, oktatási intézmények, művelődési házak és útszakaszok újultak és újulnak meg a választókerület falvaiban és községeiben.

Az idei utolsó forduló eredményeként megszépülhet a lakodalmas ház Sükösdön, mintegy 33 millió forintból. Felsőszentivánon 5 millió forintból folytatódhat a járdaépítés, Dunafalván pedig a Malomköz, Felsőköz és Vörösmarty utca burkolata újulhat meg, összesen 28.8 millió forintból. Hasonló munkálatok elé néz Dusnok is, ahol a közel 40 éves utcaburkolatokat újíthatja fel az önkormányzat 27 millió forintból.

Kiemelkedően jó eredménnyel zárja az évet a választókerület a Magyar Falu Program tekintetében is – mondta Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője. – A kormányzati pályázat több mint egy milliárd forintot, egészen pontosan 1 milliárd 103 millió forintos támogatást hozott a falvaknak és a községeknek 2020-ban. Ha ehhez hozzáadjuk az előző esztendő fél éves mérlegét, az összeg 1 milliárd 700 millióra emelkedik. Büszkék lehetünk a sikerekre, és bízunk benne, hogy a következő esztendőben is jól szerepel majd a választókerület. A településekkel közösen ezért fogunk dolgozni! – tette hozzá a képviselő.

Fotóriport