Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Minden esetben kiállunk a magyar vásárlók mellett

2017. március 20.

Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár az Országgyűlés gazdasági bizottságnak számolt be arról, hogy a kormány milyen intézkedéseket tett az élelmiszerbotrány kapcsán.

Ezzel kapcsolatban Bánki Erik felidézte, az elmúlt időszakban Magyarországon, és az unió több államában olyan termékeket vizsgáltak, melyek több országban ugyanazon márkanéven és csomagolásban kerülnek piacra, mégis a kelet-közép-európai országokban gyengébb minőségűek, mint nyugaton. A multinacionális cégek a kelet-közép európai országok piacát mintha másodlagosnak, a polgárait pedig másodrendűnek tekintenék – jegyezte meg. Az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke elfogadhatatlannak tartja, hogy gyengébb minőségű élelmiszereket hozzanak forgalomba a magyar piacon, ezért is támogatják a kormány azon törekvését, miszerint Szlovákiával közösen – további hat ország támogatásával – az Európai Bizottság elé vitték az ügyet.

Bánki Erik sajnálatosnak nevezte, hogy az Európai Bizottság ebben a kezdeményezésben sem partner. Követeljük, hogy ugyanazon a márkanéven ugyanabban a minőségben jelenjenek meg a termékek, így támogatjuk a kormány tervét, mely akár szankciók bevezetését is lehetővé tenné – szögezte le a fideszes képviselő.

1490009061-bizottsagzsigorobertbankieriktom1164

Zsigó Róbert emlékeztetett, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) korábban 24 terméket vizsgált, és ezek nagy részében minőségbeli, összetételbeli eltéréseket tapasztalt. Az államtitkár fontosnak tartja azt is, hogy több érintett állammal sikerült egy széleskörű összefogást létrehozni. Elmondta azt is, hogy több államban is vizsgálatokat végeznek a hatóságok, ezért Zsigó Róbert azt reméli, amikor meglesznek az eredmények, akkor közösen állhatnak ki az érdekeikért az érintett tagállamok.

Beszámolt arról, hogy Fazekas Sándor miniszter február 10-én elrendelt egy nagyjából 100 terméket érintő összehasonlító vizsgálatot, melyben a Magyarországon és több nyugat-európai országban forgalmazott azonos élelmiszerek minőségét ellenőrzik. Az államtitkár szerint a jövő héten lesz eredménye az átfogó vizsgálatnak.

Az államtitkár elfogadhatatlannak tartja, hogy néhány multinacionális cég becsapja a vásárlóit. Minden esetben kiállunk a magyar vásárlók, a magyar családok mellett – szögezte le. Zsigó Róbert reméli, hogy az érintett tagállamok közösen lépnek fel az Európai Bizottság előtt azért, hogy az jogi tekintetben megoldást találjon.

1490009061-bizottsagzsigorobertbankieriktom1237

Aláhúzta, a kormány továbbra is megtesz mindent azért, hogy megvédje a magyar vásárlókat a kettős, rosszabb minőségű élelmiszerektől, és minden esetben tájékoztatni fogják a vásárlókat a vizsgálati eredményekről. Az államtitkár minden magyar családnak, vásárlónak a kiváló minőségű magyar élelmiszereket ajánlja figyelmébe.

 

forrás:

fidesz.hu

Fotóriport