Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Jelentős támogatásban részesülnek az önkormányzatok

2021. június 30.

Magyarország Kormánya az előző év végén döntött arról, hogy a kis- és középvállalkozások számára 2021. január 1-től elengedi az iparűzési adó felét. Az enyhülő anyagi kötelezettség segítette a vállalkozásokat abban, hogy a koronavírus okozta anyagi nehézségeik csökkenjenek, az önkormányzatok viszont kevesebb pénzzel számolhattak a költségvetésben. Ez az összeget pótolja most a kormány.

A vállalkozásoknak biztosított iparűzési adó kedvezménynek megfelelő összeget a települések két egyenlő részletben, 2021. júniusában és októberében kapják meg. A döntés minden 25 ezer fő alatti települést érint. A választókerületben a támogatás 24 községet és falvat érint, melynek együttes összege meghaladja a 200 millió forintot. Vaskút például több mint 19 millió forint, Sükösd közel 30 millió, Érsekcsanád mintegy 15 millió forint támogatásban részesül.

Az ellenzéknek azon állítása, hogy a kormány ellehetetleníti az önkormányzatokat, nem igaz. Magyarország Kormánya az iparűzési adót a vállalkozásoknál hagyta, hogy a járvány okozta veszélyhelyzetben ne kelljen munkahelyeket megszüntetniük. Mindez hozzájárult ahhoz, hogy a települések könnyebben vészelhessék át a pandémiát. Bár az iparűzési adó az önkormányzatok esetében befolyásolta a költségvetést, a vállalkozásoknál maradt összeget a kormány most támogatásként kifizeti az önkormányzatoknak.

Magyarország Kormánya nem csak ezzel a támogatással, hanem pályázatok tucatjával is segíti a vidéki településeket. Nemrégiben például arról született döntés, hogy a Magyar Falu Program keretében 310 millió forint érkezett útépítésre!

Fotóriport