Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Tíz éves a Sugovica Tánckör

2019. május 19.

2009-ben a leendő tánckör tagjai azt a célt tűzték ki, hogy összefogják azokat, akik kedvelik a délszláv zenét és hagyományokat. A kezdeményezés sikeresnek bizonyult, a kezdetben 20-30 fővel induló táncházas rendezvényeken ma már közel százan vesznek részt. A születésnapi ünnepséget a Sugovica Sportiskolai Általános Iskola sportcsarnokában tartották.

snassz-kopri_9269

A tánckör 2009. májusában kezdte meg működését Baján a Sugovica Sportiskolai Általános Iskolában. 2012-ben az egyesület vezetőinek ötlete alapján indult Baján nyaranta a Nemzetek Tánca programsorozat, 2014-ben Baja Város Önkormányzat Képviselő-Testülete BAJA VÁROS KULTÚRÁJÁÉRT kitüntető díjat adományozta a Sugovica Tánckör részére.

snassz-kopri_9360

A szombati rendezvényen Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője elmondta: örvendetes, hogy az elmúlt tíz esztendőben egyre többen vesznek részt az egyesület által rendezett táncházakon. – Nagyon fontos, hogy kulturális téren legyenek erős, összetartó közösségeink. Mindannyian tudjuk, hogy a Bácska több nemzetiség otthona, az elmúlt évszázadok nehézségein is ez segített át bennünket. Isten éltesse a Sugovica Tánckör Kulturális Egyesületet!

snassz-kopri_9321

Fotóriport