Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Terápiás centrum épül

2020. május 08.

A “Terápiás centrum a hátrányok enyhítésére” című pályázat keretében országosan több, mint tíz fenntartó, viszont a Dél-Alföldi Régióban egyedüliként a Bajai Tankerületi Központ valósíthat meg infrastrukturális pályázatot. A sikeres pályázatnak köszönhetően a Bajai Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény részesült támogatásban.

viber_kép_2020-05-08_17-31-53

Május 8-án délelőtt az épülő Terápiás centrum, a járványhelyzet miatt szűk körben tartott, alapkőletételi ünnepségén tájékoztatták a sajtó képviselőit a beruházás részleteiről.

viber_kép_2020-05-08_17-33-15-2

A Bajai Tankerületi Központ a maximálisan elnyerhető 500 millió Ft összegű támogatásra pályázott. Az elnyert 492,5 millió forint értékű támogatásnak köszönhetően megvalósuló infrastrukturális fejlesztés eredményeként az idei évben 740 négyzetméter alapterületű terápiás centrum épülhet a Bajai EGYMI-ben. A munkálatok  2020. február 27-től kezdődhettek meg a Bajai speciális iskola udvarán és ez év december 31-re várható befejezés dátuma.

viber_kép_2020-05-08_17-33-20-1

Az infrastrukturális fejlesztés legfontosabb célkitűzése az, hogy az iskolába járó, halmozott fogyatékossággal élő, sérült gyerekeket és fiatalokat még magasabb színvonalon, korszerűbb környezetben láthassák el a szaktanárok. Ennek érdekében az épületben egyéni fejlesztő-, terápiás- és tornaszobák kapnak majd helyet, a szükséges kiszolgáló egységekkel együtt. A pályázatnak köszönhetően nem csak egy új épülettel, hanem új eszközökkel is gazdagodik az intézmény. A speciális berendezések nagymértékben hozzájárulnak a gyermekek fejlődéséhez, ugyanakkor segítik és megkönnyítik a szakemberek munkáját. A gyerekek szakértői bizottság által meghatározott fejlesztési területein a feladatok ellátásának, életminőségük optimális javításának érdekében elengedhetetlen a fejlesztés megvalósulása.

Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője elmondta: Magyarország Kormánya 2017-ben döntött úgy, hogy elindulhat az utóbbi évtizedek legnagyobb iskolafejlesztési programja. Ezen program keretében eddig több mint 3 milliárd forint érkezett térségünkbe az oktatási intézmények fejlesztésére, korszerűsítésére. – Azt reméljük, hogy ez az újabb fél milliárd forintos fejlesztés sok család életébe hoz majd segítséget és biztonságot. Az EGYMI városunk fontos intézménye, amely minden erejével azon dolgozik, hogy segítse a nehéz sorsú fiatalokat. Iskoláink fejlesztése mindannyiunk közös érdeke, ezt a munkát a jövőben is folytatni szeretnénk! – tette hozzá a képviselő.

Fotóriport