Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Vízállás a Sugó-hídon

2019. július 13.

A bajai Sugó-híd július 12-én, pénteken délután szemlélődőkkel telt meg, Pump Károly Vízállásjelentés – Baja, 2018. október 27. című tárlata sokakat vonzott a rendhagyó helyszínre.

snassz-kopri_1954

Felhangzott a rádióból jól ismert szignál, rövid vízállásjelentés következett, majd Fercsák Róbert polgármester, aki a kiállítás fő támogatója volt (nemcsak lelkileg, materiálisan is) köszöntötte a megjelenteket. – Itt nem hallhatnak, hanem láthatnak vízállásjelentést. A Duna, vele a Sugó eddig mért legalacsonyabb állását regisztrálták a címben is jelzett napon, ebből teremtett értéket Pump Károly fotóművész és barátja, Jávor Béla, aki a fotókból készült albumhoz a szöveget írta. 2008-ban ugyanitt az áradás volt a téma, Baján így is, úgy is nagyon szeretjük a Dunát. Mert „Baja nincs Duna nélkül, és Duna nincs Baja nélkül”.

snassz-kopri_2024

A Vadvirág Népdalkör „vizes” műsora után N. Kovács Zita, a Türr-múzeum igazgatója tudományos alapossággal, mégis líraian méltatta a tárlatot.

snassz-kopri_2077
Pump Károly megköszönte Baja polgármesterének, Fercsák Róbertnek, hogy lehetőséget teremtett a hídi kiállításnak, s azt kívánta: mindenkinek nyújtson annyi örömet a képek megtekintése, amennyit neki nyújtott az alkotás folyamata. „Hajrá Baja!” Jávor Béla is megosztotta gondolatait a hallgatósággal. Három régi vágy közül kettő teljesült. Felkerült a budai Aranyszarvas étterem étlapjára egy róla elnevezett étek (Szarvas Jávor-módra), 60. születésnapján nagyzenekar előtt vezényelhette Rossini: A tolvaj szarka nyitányt. A harmadik, hogy vízállásjelentést olvashasson fel a rádióban még nem vált valóra, de legalább írhatott róla. A kiállítás végén dedikálta a könyvet a két alkotó.
snassz-kopri_2208

Fotóriport