Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Vadászok Érsekcsanádon

2018. szeptember 15.

Érsekcsanádra várták a környék vadászait szombaton. Az Országos Magyar Vadászkamara 1993-ban szervezte Bács-Kiskunban az első vadásznapot, azóta igyekeztek minél több települést bevonni a szervezésbe. Az idén Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket.

snassz-kopri_3048

Az érsekcsanádi Szabadidőpark adott otthont a XXVI. Szent Hubertusz Vadász és Horgásznapnak. Bács megyében közel 4500 vadász található, ebből 240 fő hivatásos, 160 fő pedig a hölgyek sorából került ki, akik nemrégiben megalapították a Bács-Kiskun Megyei Vadászhölgyek Egyesületét.

snassz-kopri_3107

A térség vadállományára jellemző, hogy a Magyarországon honos vadfajokból a hegyvidéken élő muflont kivéve mindegyik faj megtalálható. Gímszarvasból a legutóbbi hazai világrekord – 1986-ban – innen, a Gemenc karapancsai területéről került ki.

snassz-kopri_2907

A társaság különösen büszke arra is, hogy őzből idén májusban Tasson ejtették el minden idők legnagyobb Bács megyei bakját, amely a világranglista első 50 helyezettje között szerepel.

snassz-kopri_2932

A szombati rendezvény kürtszóval, majd egy elejtett gímszarvasbika behozatalával vette kezdetét. Ezen a napon adták át az idei vadászkitüntetéseket is, valamint egy korábbi lövészverseny eredményhirdetését is most tartották.

snassz-kopri_3008

Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője köszöntőjében elmondta: a mai nap arról a hagyományról szól, amely egyidős a magyarsággal. A vadászat és a halászat ugyanis kezdetektől fogva különös jelentőséggel bírt nemzetünk történetében. – A Gemenc képes volt megőrizni valamit a természet ősi, háborítatlan jellegéből, s aki betér az erdőbe, gyakran érezheti úgy, mintha az idő visszaforgott volna az ember előtti korszakba. Ezúton is köszönöm mindenki munkáját, aki részt vett az eddigi és a mai megyei vadásznap megszervezésében! És köszönöm azt a mindennapi szakszerű munkát is, amivel őrzik a vadászat, a vadgazdálkodás hagyományát!

Fotóriport