Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Újból kormányzati támogatásból szépülhetnek a térség települései

2018. október 17.

Intézmények újulnak meg, járdák és útszakaszok válnak korszerűbbé a térség három településén. Katymár, Gara és Bácsbokod is sikeresen pályázott a Belügyminisztérium kiírásán, amelynek eredményeként megközelítőleg 50 millió forintból fejlődhetnek tovább a községek.

snassz-kopri_8706

Katymáron a védőnői szolgálatépületét korszerűsíti majd az önkormányzat, kicserélik az elavult fűtési rendszert és a nyílászárókat, megközelítőleg 15.7 millió forintból.

Garán több olyan járdaszakasz is megújulhat, amelyeknek állapota az utóbbi időszakban problémássá vált. A község két legforgalmasabb területe, a Kossuth valamint a Zrínyi utca gyalogútja válhat biztonságosabbá, megközelítőleg fél kilométeres szakaszon. Ennek a beruházásnak az összege 15 millió forint.

Bácsbokod útfelújításra pályázott sikeresen. A munkálatok 19.3 millió forintból valósulhatnak meg (amelyből a belügyminisztériumi támogatás 14.6 millió forint), a Petőfi Sándor utca majdnem 600 méteres szakaszán. A fejlesztés azért is fontos, mert az érintett utcában több munkahely található, és itt működik a helyi óvoda is.

Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője elmondta: nagy öröm, hogy a kormányzat és az önkormányzatok jó együttműködésének eredményeként szinte minden hétre jut egy újabb fejlesztés. – A mostani sikeres pályázatok ismét azt a célt szolgálják, hogy térségünk rendezettebb, szebb és élhetőbb legyen. Újból léphetünk egyet előre, s reményeim szerint ez a jövőben is így lesz majd – tette hozzá a képviselő.

Fotóriport