Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Újabb sikerek, újabb fejlesztések

2020. december 22.

A választókerület négy települése is sikeresnek bizonyult a kormányzat Terület- és Településfejlesztési Operatív Programjában (TOP-pályázat), így mintegy 210 millió forintból folytatódhatnak a fejlesztési munkálatok. Az elnyert összegből csapadékvíz-elvezetők épülnek és egészségügyi intézmények is megújulhatnak.

snassz-kopri_4073

Bátmonostor önkormányzata 50 millió forintból építheti ki a csapadékvíz-elvezetési rendszert az Ady Endre és a Rákóczi Ferenc utcában. Érsekcsanád szintén 50 millió forintos TOP-forrásból fejlesztheti csapadékvíz-hálózatát a Meggyfa és a József Attila utcákban.

Jelentős támogatást kapott Csávoly, a településen 65 millió forintból válhat korszerűbbé az Egészségház. A fejlesztés során elvégzik a külső szigetelést, a tetőfelújítást, a belső burkolatok cseréjét, az akadálymentesítést és az épületgépészeti munkálatokat is.

Csávolyhoz hasonlóan Szeremle is az egészségügyi ellátás területén léphet előre. Az önkormányzat mintegy 45 millió forintot fordíthat a háziorvosi és a védőnői szolgálatnak is otthont adó Egészségház átalakítására. A település egy korábbi kiírásnak köszönhetően az ingatlan külső felújítását már elvégezte, az újabb pályázat eredményeként pedig tovább fejlődhet a helyiek számára rendkívül fontos épület: több más mellett sor kerül a villamoshálózat korszerűsítésére, belső akadálymentesítésére, magastető kialakítására, valamint új orvostechnikai eszközök beszerzésére is.

Eredményes esztendőt zárunk a választókerületben – mondta Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője. – A Magyar Falu Program és a Belügyminisztérium pályázatain keresztül több mint 1.2 milliárd forint érkezett a települések fejlesztésére, ami a mostani, év végi döntéssel közel 1.5 milliárd forintra kormányzati támogatásra emelkedett. Ebből a jelentős összegből olyan fejlesztések valósulhattak meg, amelyek könnyebbé, kényelmesebbé tették a térség lakosainak életét. Ezt a munkát a következő esztendőben is folytatni fogjuk, összhangban az önkormányzatok elképzeléseivel – mondta a képviselő.

Fotóriport