Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Újabb jelentős fejlesztéssel indul az év a Bajai Szent Rókus Kórházban

2022. január 05.

A betegségek korai felismerését segítő berendezést vásárolhat, és épület-átalakítási munkákba is kezdhet a Bajai Szent Rókus Kórház. A fejlesztéseknek köszönhetően a jövőben még tovább javulhat a térség egészségügyi ellátása. Erre az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán mintegy 300 millió forintot nyert az intézmény.

Új berendezéssel korszerűsíti eszközparkját a Bajai Szent Rókus Kórház. Az úgynevezett SPEKT a régebbi berendezésekhez képest sokkal kevésbé terheli meg a beteg szervezetét, ezen kívül pedig rendkívül átfogó képet nyújt több más mellett a pajzsmirigy, a nyirokcsomókés a csontszerkezet problémáiról. Az eszközzel végzett vizsgálatok segítséget nyújtanak a szívproblémák, és egyes daganatos betegségek feltárásában is.

A SPEKT használatához egy kezelőt is ki kell alakítani, ezen kívül létrehozunk egy gasztroenterológiai vizsgálót a Diagnosztikai Épület harmadik emeletén, valamint vásárolunk egy endoszkópos műszert is– mondta dr. Tóth Gábor, az intézmény főigazgató-főorvosa. – Bízunk benne, hogy a fejlesztés eredményeként a járóbeteg szakellátást felkeresők komfortérzete tovább növekszik. A műszereknek köszönhetően a korábbinál több vizsgálatot végezhetünk majd el, így kevesebb betegnek kell igénybe vennie a fekvőbeteg ellátást – tette hozzá a főigazgató.

A fejlesztéshez az Emberi Erőforrások Minisztériuma 294,9 millió forintot biztosít. – A Bajai Szent Rókus Kórház nem csak a térség egyik legnagyobb foglalkoztatója, hanem az egyik legfontosabb intézménye is.

Közös érdekünk, hogy a kórház folyamatosan fejlődjön, így biztonságosabb legyen az itt élők egészségügyi ellátása. Ezért fogunk dolgozni a jövőben is!

Fotóriport