Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Újabb bölcsődefejlesztések a választókerületben

2020. május 23.

Kormányzati támogatásból, több mint 310 millió forintból szépülhetnek tovább a térség bölcsődéi. A döntésnek köszönhetően három településen, Felsőszentivánon, Dusnokon és Baján válnak korszerűbbé a családok számára fontos intézmények. A fejlesztésekkel kapcsolatban Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője elmondta: továbbra is meghatározó célkitűzés, hogy gyermekeink számára a legjobb körülményeket teremtsük meg.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzathoz tartozó Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből újabb településeken válhatnak korszerűbbé a bölcsődék.

Rendkívül fontos, hogy a lehető legközelebb biztosítsunk magas szintű elhelyezést azoknak a kisgyermekeknek, akiknek a szülei a nevelés mellett munkát is szeretnének vállalni – mondta Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője. – Elsődleges célkitűzésünk, hogy tovább segítsük a családok boldogulását. Szerencsére az elmúlt esztendőkben is sokat tehettünk a településeinken élők érdekében, folyamatosan újultak meg az orvosi rendelők, az iskolák, és a védőnői szolgálatok. Szeretnénk tovább haladni a megkezdett úton – tette hozzá a képviselő.

snassz-kopri_3687

Felsőszentivánon 44 millió forintból bővülhet a mini bölcsőde még egy csoportszobával, amelyet a településen egyre növekvő gyermeklétszám is indokolttá tett. Dusnokon az 1986-ban épült bölcsőde kapacitását növelik szintén új csoportszobával, összesen 30 millió forintból. A pályázat része még egy melegítőkonyha, és akadálymentes mosdó kialakítása is.

A bajai „Pici Talpak Gyermekgondozó Egyesület” megközelítőleg 100 millió forint kormányzati támogatásban részesült. Ebből új ingatlant építhet az intézmény, négy csoportszobával, tornaszobával, étkezővel és melegítőkonyhával. A beruházás során kiépítik a napelemes rendszert, valamint felújítják a játszóudvart is. Baján sikeresen pályázott a „Bababirtok Egyesület” is, amely közel 134 millió forintból építhet egy három szobás új bölcsődét. A fejlesztés tartalmazza az udvarkialakítást, az eszközbeszerzést és akadálymentesítést is az alvégi intézmény számára.

Vedelek Norbert, a megyei közgyűlés alelnöke úgy fogalmazott: a támogatás nagy segítséget jelent a megyében élő szülők számára. – Azt reméljük, hogy a szebb, kényelmesebb bölcsődei ellátás mellett növekedik majd a munkavállalási kedv is, a férőhelyek bővítésével ugyanis több szülő kezdhet újra dolgozni, ami hozzájárulhat megyénk gazdaságának további erősödéséhez.

Az elmúlt időszakban Magyarország Kormánya több mint két és félszeresére növelte a családoknak nyújtott támogatást. A kabinet bevezette a családbarát adórendszert, az otthonteremtési programot, a babaváró támogatást, mindezzel párhuzamosan pedig folyamatosak a bölcsőde-felújítások illetve bővítések is. Az intézkedések célja, hogy hazánkban az emberek megtalálhassák a munka és a család közötti egyensúlyt, valamint hogy mindenki akkor vállalhasson gyermeket, amikor szeretne.

Fotóriport