Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Újabb bajai beruházást adott át Szijjártó Péter

2021. január 11.

Ünnepélyes keretek között adták át a SUGO FOOD Kft új üzemegységét január 11-én hétfőn a gyár Nagy István utcában található telephelyén. Az eseményen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője, dr. Budai Gyula miniszteri biztos, Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés alelnöke, Ésik Róbert vezérigazgató( (HIPA). Yves De Vinck, a SUGO FOOD Kft tulajdonosa.

IMG_0197

Yves De Vinck köszöntőjében elmondta: több fázisban, 16.5 millió eurós befektetést vállaltak. Az első fázisban építettek egy tortilla chips gyártósort, amely 50 új munkahelyet teremtve, februártól üzemelni fog. A következő lépésben egy új fagyasztóalagutat és egy logisztikai létesítményt építenek a termékeiknek. A tulajdonos köszönetet mondott a üzem menedzsmentjének, és a dolgozóknak a lelkes munkájukért.

A vírushelyzet miatt egyre több európai ország kényszerül arra, hogy további szigorításokat vezessen be- mondta Szijjártó Péter, majd hozzátette: mi itt Magyarországon a világjárvány miatt meghozott korlátozó intézkedések kapcsán, az egyik legfontosabb szempontnak a kiszámíthatóságot gondoljuk. – Nem rángattuk és nem is rángatjuk a kormányrudat az intézkedések kapcsán, hosszú ideje állandó szabályok vannak érvényben. Ugyanakkor fontos, hogy az eddigi tapasztalatok alapján is levonjunk néhány következtetést. Ez a világjárvány az egészségügyi mellett rendkívül komoly gazdasági  kihívásokat hozott, amelyből fakadóan a magyar államnak az is feladatává vált, hogy megvédje a járvány miatt veszélybe került munkahelyeket is. Ekkor azt a stratégia döntést hoztuk meg, hogy nem a munkanélküliséget, hanem a munkanélküliséggel  szembeni harcot finanszírozzuk. Ennek nyomán szövetségesek lettek azok a hazánkban működő vállalatok, amelyek kormányzati támogatással ebben a nehéz időszakban is nem a kapacitások leépítése, hanem beruházások és fejlesztések mellett döntöttek. Összesen 1433 vállalat 1676 milliárd forintnyi beruházását indította el az elmúlt hetekben, hónapokban.

– Ma egy újabb győzelmet ünnepelhetünk, amikor egy újabb beruházást jelenthetünk be itt Baján, ami egy olyan iparágban megy végbe, amely iparág remekül helytállt a világjárvány eddigi hónapjai alatt. Ugyanis a magyar élelmiszeriparban működő vállalatoknak köszönhetően, Magyarországon semmifajta ellátási probléma nem volt az élelmiszeripar területén-tette hozzá a miniszter.
Zsigó Róbert kiemelte:  az, hogy ma itt lehetnek ezen az ünnepségen, az azt bizonyítja, hogy ha megfelelő partnerek egymásra találnak, és kemény munkát végeznek, akkor ennek megvan az eredménye. -Jó hír ez nekünk, bácskaiaknak legalább két okból jó hír ez: egyrészt azért, mert  térségünk mindig az ország egyik legnagyobb éléskamrája volt, köszönhetően az itt gazdálkodók szorgalmának és munkájának. Az ő megélhetésük miatt is fontos volt talpra álljon ez a vállalkozás. Természetesen az itt dolgozó 100 ember és családjaik megélhetésének szempontjából is nélkülözhetetlen volt, hogy megerősödjön a vállalat. A koronavírus miatt a kormány fontos prioritása, hogy megvédjük az emberek egészségét, hiszen minden élet számít, de emellett nagyon fontos, hogy minden megvédhető munkahelyet megvédjünk, mert ha munka van, akkor minden van.

forrás:

amve.hu

Fotóriport