Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Új konyha, új étel

2019. október 11.

Hosszú évek várakozása és több sikertelen pályázat után mosolygott rá a szerencse a dunafalviakra: idén egy belügyminisztériumi pályázatnak köszönhetően sikerült felújítani a faluban működő egyetlen közkonyhát. A létesítmény ünnepélyes átadóját október 10-én tartották.

snassz-kopri_7176

Magosi György polgármester felidézte: az egykor lakodalmas színnek épült ingatlan kb. tizenhárom éve látja el a helyi kisgyermekeket (óvodásokat és iskolásokat), valamint szociálisan rászorulókat, a körülmények azonban már semmiképp sem feleltek meg a 21. század elvárásainak. Jelen pályázatnak köszönhetően (több mint 13 millió forintos támogatásból és mintegy három milliós önrészből) megtörténhetett a teljes külső-belső szigetelés, festés, a nyílászárók cseréje, valamint sikerült beszerezni két új gázfőző zsámolyt és egy korszerű légtechnikát, amely sokkal jobb és egészségesebb munkakörülményeket teremt az itt dolgozók (két szakácsnő, egy élelmezésvezető és közmunkás kisegítők) számára. – Bízunk benne, hogy a létesítmény még hosszú ideig fogja szolgálni a dunafalviakat.

snassz-kopri_7218

Mivel a falunak nincs étterme, így különféle rendezvények, családi események, ünnepek alkalmával is igénybe lehet venni a konyhát és személyzetét, így igazi közösségi térként is szolgál – részletezte a polgármester. Rendhagyónak nevezte az átadót Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője: hosszú ideje várta már a falu közössége, hogy sikerüljön a projekt, amelyet a polgármester mandátuma utolsó napjaiban adhatott át. Magosi György ugyanis több mint 16 év után vonul vissza a közéletből, munkáját ez alkalomból is megköszönte a honatya. – A kormány fontosnak tartja a települések folyamatos fejlesztését. Kitartóan kell pályázni, megéri a közös munka. Ezen a konyhán napi kétszáz adag étel készül, az intézmény most már megfelel minden előírásnak – értékelte az államtitkár. Hozzátette: a dunafalviaknak további okuk is lehet a büszkeségre, hiszen folyik a munka a templomban, megszépült az iskolaudvar és az egészségház, megépült a bekötőút.

snassz-kopri_7251

Az ünnepélyes szalagátvágás után a vendégek meg is győződhettek arról, hogy a dunafalvi konyhán igazi finomságok készülnek: a szakácsnők frissel sült, ízletes pogácsával kedveskedtek az egybegyűlteknek.

Fotóriport