Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Tovább fiatalodik a térség buszállománya

2021. szeptember 22.

Az elmúlt hetekben 26 újonnan beszerzett autóbusz állt forgalomba a megyében, amelyek közül tíz a bajai térségben közlekedik a jövőben.

 

Az elmúlt években a kormány egyik legfontosabb célja az volt, hogy fejlessze a vidéki településeket. Leginkább azért tesszük ezt, hogy a vidéken élő emberek is megfelelő színvonalon tudják igénybe venni az állam és az önkormányzat által nyújtott szolgáltatásokat. Ezen munka keretében iskolákat, óvodákat, orvosi rendelőket, polgármesteri hivatalokat újítottunk meg. Járdákat, utakat tettünk rendbe.

Mindez azért fontos, hogy vidéken is jobb legyen élni! A fiatalok, a családok helyben maradjanak, itt találják meg a számításaikat. Ebben a munkában fontos a közösségi közlekedés fejlesztése is.

„Az érkező autóbuszok – az elmúlt évek legnagyobb volumenű járműbeszerzésének részeként – kiemelkedő szerepet játszanak a vidéki autóbusz-közlekedés megújításában” – mondta Németh Tamás, a Volánbusz Zrt. szolgáltatási és fejlesztési igazgatója. Hozzátette: „Bács-Kiskun megyében csaknem 100 kistelepülés lakói számára teszik lehetővé a városok kényelmes és gyors elérését. A forgalomba álló összesen mintegy 1,94 milliárd forint értékű 28 új autóbusz éves szinten több mint 1 millió utas számára nyújt biztonságos és minőségi szolgáltatást. A járműbeszerzéseknek köszönhetően autóbusz-vezetőink munkakörülményei is folyamatosan javulnak: a stabil munkahely, biztos megélhetés mellett egyre kényelmesebb, környezetkímélőbb, könnyen vezethető és ergonómikus kialakítású járművek várják meglévő és leendő munkavállalóinkat.”

DSC_7478

DSC_7301

DSC_7484

A bajai telephelyen 10 darab Credo Econell 12 típusú autóbusz áll szolgálatba, amelyek a Baja-Kalocsa, Baja-Kalocsa-Szekszárd, Baja-Hajós-Kalocsa, Baja-Madaras, Baja-Vaskút, Baja-Hercegszántó, Baja-Borota, Baja-Nemesnádudvar, Baja-Mélykút-Szeged, Baja-Bácsalmás-Szeged, Baja-Bácsalmás, Baja-Bácsalmás-Madaras viszonylatokon közlekednek.

A 75 utas szállítására alkalmas járművek légkondicionáltak és elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel felszállást segítő rámpával, valamint üléspáronként egy USB-csatlakozóval rendelkeznek a mobil elektronikai eszközök töltésére. A minél kevesebb károsanyag kibocsátásával járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében EURO6 emissziós előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja őket.

DSC_7323

DSC_7440

DSC_7441

A társaság folyamatosan fejleszti a megye helyközi közlekedését, ennek eredményeként 2018 óta a most érkező járművekkel együtt összesen már 60 darab új autóbusz kezdte és kezdi meg szolgálatát a térségben. A most forgalomba álló autóbuszoknak köszönhetően a megye autóbusz-állományának átlagéletkora 14,9 évről 12,8 évre csökken, ezen belül a csuklós állomány 17,5 évről 10,6 évre fiatalodik.

Köszönöm mindenkinek a munkáját, akinek része van abban, hogy tovább fiatalodik Bács-Kiskun megye, benne Baja és térsége autóbusz-állománya. Ezzel biztonságosabban, korszerűbb, szebb körülmények között tudnak utazni a térségben élők és ugyanúgy könnyebben tudnak dolgozni a Volánbusz kollégái is.

 

Fotóriport