Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Több mint ötszáz millió forintból bővül tovább a Szent László Általános Művelődési Központ

2018. november 19.

Új épülettel bővül a bajai Szent László ÁMK. Az ezer négyzetméteres, háromszintes új épületrész a legmodernebb technológiai elvárások szerint épül, a tetőszerkezetre napelemek kerülnek, a fűtésről pedig hőszivattyús rendszer gondoskodik majd. A fejlesztésnek köszönhetően a diákok otthonosabb környezetben, interaktív eszközök segítségével sajátíthatják el a tananyagot.

látványterv1

Baja város központjában, a Tóth Kálmán-Katona József-Hattyú utca kereszteződésében épülhet fel a Szent László Általános Művelődési Központ új épületszárnya. A fejlesztés egy sikeres pályázat eredményeként (456 millió forintos támogatással), összesen 516 millió forintból valósulhat meg.

A háromszintes, hat tantermes épületszárnyat egy átjáró folyosó köti majd össze az iskola főépületével. Minden szinten 2-2 osztályterem, több csoportbontó terem, irodák és kiszolgáló helyiségek kapnak majd helyet. A tantermek kialakításánál fontos szempont volt, hogy figyelembe vegyük a fiatalok oktatásához szükséges elvárásait, így interaktív megjelenítők, digitális eszközök is hozzáárulnak majd a tananyag hatékonyabb elsajátításához – mondta Hajdók Róbert, az intézmény vezetője.

látványterv3

Az intézmény sportudvara is teljes egészében megújul. A testnevelést udvari fitneszpark, többsávos futópálya, valamint egy többfunkciós sportpálya segíti.A munkálatok egyik célkitűzése, hogy az iskolaépület, valamint az udvar fejlesztésével a Szent László ÁMK megfelelőbb, otthonosabb körülményeket biztosíthasson tanulóinak.

A fejlesztéssel kapcsolatban Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a beruházással tovább növekedhet Baja oktatásban betöltött szerepe. – Ha összeszámoljuk azokat a szülőket, diákokat, tanárokat és iskolai dolgozókat, akiket a mostani beruházás érint, azt láthatjuk, hogy több mint 3000 emberre lesz hatással a Szent László ÁMK-ban kezdődő építkezés. Ezzel megoldódhat az egyre több gondot okozó helyhiány, a tanárok és a diákok pedig méltóbb, szebb és modernebb körülmények között taníthatnak-tanulhatnak. Büszkén mondhatjuk, hogy az elmúlt évek kormányzati előkészítő munkájának eredményeként nagyon sok helyen zajlanak fejlesztések. Zsigó Róbert hozzátette: Magyarország Kormánya 2017-ben döntött úgy, hogy elkezdődhet az elmúlt évtizedek legnagyobb iskolafejlesztési programja, azóta több mint 2,5 milliárd forintból korszerűsödhetnek a térség oktatási intézményei. – Ezt a munkát a jövőben is folytatni fogjuk, hiszen az oktatás feltételeinek folyamatos javítása mindannyiunk közös érdeke.

Fercsák Róbert, Baja polgármestere elmondta: a város számára kiemelten fontos az iskolák folyamatos fejlesztése. – Szerencsére nincs okunk szégyenkezni ezen a területen sem. A Szent László ÁMK-val városunk nagy múltú, jelentős intézménye válhat korszerűbbé.

Fotóriport