Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Több mint 600 millió forintból újult meg a Bácskai Általános Iskola

2020. október 16.

A Bajai Tankerületi Központ 683 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósított meg nagy volumenű infrastrukturális fejlesztést a Bácskai Általános Iskola székhelyén és három tagintézményében. A fejlesztés célja a minőségi és befogadó oktatási környezet; a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeinek, valamint a mindennapos testnevelés lehetőségeinek megteremtése és szélesítése, illetve a költséghatékony üzemeltetés biztosítása.
A beruházás projektzáró rendezvényét október 15-én, csütörtökön tartották a Bácskai Általános Iskola bácsbokodi tagintézményében.

snassz-kopri_9574

Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője köszöntőjében elmondta: Bácsbokodon az elmúlt években számos fejlesztés valósult meg: az iskola sportcsarnoka, a katolikus templom, a községháza, a művelődési ház, az orvosi rendelő is megújult, minderre büszkék lehetnek a településen élők. Az államtitkár kiemelte: a mögöttünk hagyott másfél évben Magyarországon az elmúlt évtizedek legnagyobb iskolafejlesztési programja zajlik, amelynek keretében számos sok oktatási intézmény tudott megújulni Baján és a térségben. – Soha nem azért fejlesztünk, hogy eldicsekedjünk vele. Egy iskolát azért szépítünk, fejlesztünk, hogy a gyerekek jó körülmények között tudjanak tanulni, valamint az iskola pedagógusainak, dolgozóinak is megfelelő hátteret biztosítsunk- tette hozzá Zsigó Róbert.

snassz-kopri_9512

Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun megyei önkormányzat alelnöke Gulyás Gergely miniszter szavaival köszöntötte az egybegyűlteket: a kormánynak kell, hogy legyen világos társadalomképe, amelynek a nemzeti azonosságtudat megőrzésén kell alapulnia. – Úgy gondolom ez teljesült az elmúlt időszakban, több milliárd forintból újultak meg a tértség oktatási intézményei. Mint mondta: diákok ezreit érinti, hogy megújult intézmények falai között tanulhatnak.
Sokszor mondják, hogy a magyar sírva vigad, de mi most csak vigadni fogunk – mondta Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ szakmai elnök-helyettese, hozzátéve: egy olyan dinamikusan fejlődő település, mint Bácsbokod, megérdemel egy felújított iskolát. – Egy dolgot biztosan ki kehet jelenteni: a gyerekekért, a jövőnkért az elmúlt évtizedekben ennyi pénzt még soha egyetlen kormány sem áldozott, mint a jelenlegi.

Bánné Szalai Anikó, a Bajai Tankerületi Központ szakmai igazgató-helyettese a Bajai Tankerületi Központ vezetőjének, Sárosi Magdolnának az üzenetét tolmácsolva elmondta: lezárult egy hosszú folyamat, ami sok munkával, számtalan kihívással járt, azonban a megvalósítók hozzáértésének, a kollégák hozzáállásának, a tenniakarásnak és az összefogásnak köszönhetően az eredmény mindenkit megelégedettséggel és büszkeséggel tölthet el.
Kovács László, Bácsbokod polgármestere köszöntőjében rámutatott: öt évvel ezelőtt egyeztetett először Zsigó Róberttel, majd elkezdődtek az egyeztetések a szaktárca illetékeseivel, és 2017-ben elkezdődhettek a fejlesztések. – Képviselő úr a három évvel ezelőtt írt levelemre csak ennyit válaszolt: „Folyamatosan intézem a bácsbokodi iskola ügyeit.” Ha megengedhetek magamnak egy lezser megfogalmazást: Bácsbokodnak továbbra is elég ennyi válasz – mondta a településvezető.

Bácsbokodon, a székhely intézményben átfogó felújítás történt, amely érinti a tetőszerkezetet (szerkezetjavítás, héjazatcsere), a padlásfödém hőszigetelését, az osztálytermek és folyosók felújítását, a belső fal- és padlóburkolatok megújítását, a vizesblokkok felújítását és a teljes épületgépészetet. Továbbá művészeti előadó terem, nyelvi labor és több korszerű szaktanterem, az udvaron rekortán burkolatú sportpálya és fitnesz park létesült, valamint informatikai eszközöket, új bútorokat és taneszközöket is beszereztek.

Tataházán az iskola homlokzati hőszigetelése, padlásfödém hőszigetelés, vizesblokk felújítás, külső nyílászáró csere, valamint tantermi parkettacsere valósult meg.

Bácsborsódon részleges homlokzati nyílászáró- és beltéri ajtócsere, valamint fűtéskorszerűsítés történt.

Katymáron az iskola belső udvar felőli külső homlokzata újult meg.

A projektben érintett iskolák sportudvarain távolugró egység létesült, valamint eszközfejlesztés és projektarányos akadálymentesítés valósult meg.

A fejlesztés eredményeként egy több, mint 800 fő teljes kapacitással bíró, korszerű oktatási-nevelési környezet jött létre Bácsbokodon, Tataházán, Bácsborsódon és Katymáron, amely hozzájárul az oktatási minőség javításához, az oktatási egyenlőtlenségek és a végzettség nélküli iskolaelhagyás mérsékléséhez, a túlzsúfoltság csökkentéséhez.

forrás:

amve.hu

Fotóriport