Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Sugó-parti Szakmaparty a Turisztikai Központban

2021. november 10.

Megkezdődött a Bajai Szakképzési Centrum pályaorientációs napja, amelyre a helyi általános iskolák tanulóit várják a szervezők. A rendezvény keretében bemutatkoztak a szakmai képzőhelyek, amelyek széles skálát kínálnak a tanulni vágyó fiataloknak.

A mai rendezvényt a Bajai Szakképzési Centrum, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal és a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezte, amelynek egyik célja, hogy közösen, összefogva be tudják mutatni az érdeklődőknek a térségben működő szakképző iskolák képzési kínálatát.

A másik, hosszútávú célja pedig, hogy a fiatalok megismerjék ezt a kínálatot, hiteles információk, személyes információk alapján tudjanak dönteni, hogy hol és milyen szakmát tanuljanak a jövőben.

A 2015 júliusában létrejött szakképzési centrumok a térség munkaerőpiaci igényeinek megfelelően összehangolják a technikumok és a szakképző iskolák szakmakínálatát. A Bajai Szakképzési Centrum öt intézménye széles szakmai skálát kínál a szakmát tanulni vágyó fiataloknak, felnőtteknek melyek biztos megélhetést és jövőképet jelenthetnek a térség lakóinak.

Baján három technikum várja szakképzéssel a hozzájuk jelentkezőket. Ezen az eseményen a szakképzési centrum egy helyszínen mutatja be képzési kínálatát, Baja és térsége általános iskolás tanulóinak.

snassz-kopri_4832

snassz-kopri_4750

Sokszor szoktuk idézni azt a mondást, amely így szól: „Ha munka van, minden van”.

Magyarország Kormánya 2010 óta munkaalapú gazdaságot épít, melynek legfontosabb célja, hogy aki tud és akar, az dolgozhasson. Ezzel visszaadtuk a munka becsületét és az emberek önbecsülését. Elmondhatjuk, hogy az elmúlt 10 évben közel egymillió munkahelyet teremtettünk. Ennyivel többen dolgoznak ma, mint dolgoztak 2010-ben.

snassz-kopri_4786

snassz-kopri_4858

Ebből az eredményből Baja és térsége is kivette a részét, hiszen a legfrisebb adatok szerint Bács-Kiskun megyében itt az egyik legalacsonyabb a nyilvántartott álláskeresők aránya.

A bajaiak, a bácskaiak tudnak és akarnak is dolgozni.  Minden adat, többek között a nyári diákmunkán résztvevő fiatalok száma ezt mutatja és a tapasztalataink is ezt támasztják alá.

snassz-kopri_4810

Az elmúlt évek azt bizonyítják, hogy egyre jobban megéri szakmát tanulni és szakmában dolgozni, hiszen a tehetséges fiatalok, a jó szakemberek az elvégzett munka eredményeként el tudják tartani családjukat. Leginkább tehát abban segít ez a mai rendezvény, hogy a lehető legtöbben megtalálják a nekik való szakmát és iskolát.

Köszönöm a szervezők munkáját, hiszen sikeres találkozásokat tettek lehetővé, és ez a város, illetve a térség érdeke!

Fotóriport