Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Megszépült a Faluház Bácsszentgyörgyön

2020. július 24.

 Kormányzati támogatásból, megközelítőleg 50 millió forintból válhatott korszerűbbé a Faluház Bácsszentgyörgyön. Az épületen régóta nem végeztek felújítást, így az ingatlan kezdett elavulttá válni. Az átadót július 24-én, pénteken tartották.

snassz-kopri_3211

Az utóbbi időszakban több fontos fejlesztés is megvalósulhatott Bácsszentgyörgyön. Belügyminisztériumi pályázat segítségével szépült meg a Kossuth utca, mintegy 21 millió forintból – a Magyar Falu Program keretein belül – a Művelődési házat is felújították.

snassz-kopri_3257

A Faluház korszerűsítése energetikai szempontból is időszerű volt. A munkálatok magukba foglalták a külső szigetelést, a nyílászárók cseréjét és a fűtési rendszerek fejlesztését is. Alapvető célkitűzés az intézmény által kibocsátott szén-dioxid mennyiség csökkentése volt, valamint az energiafogyasztás mérséklése. Ennek eredményeként a meglévő szolgáltatásokat magasabb színvonalon tudja biztosítani az önkormányzata.

snassz-kopri_3229

Egy másik, a Magyar Falu Programhoz kapcsolódó pályázati forrásból egy új gépjárművet is vásárolt a település, mintegy 15 millió forintból. Az így feleslegessé váló régi autót Bácsszentgyörgy egy határon túli szervezet, a szerbiai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületnek ajánlotta fel.

Fotóriport