Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Megkezdődött a Sugovica kotrása

2019. február 04.

Legutóbb 2016-ban végeztek kotrást a Sugovicán, akkor a Türr-kilátó és a strand közötti szakaszt tisztították meg mintegy 7500 köbméter agyagtól. Hétfő reggel ismét megjelent a munkagépeket szállító uszály, nem sokkal később pedig a markolók mozgásba is lendültek. Vízügy saját beruházás keretében végzi a kotrást. A tervek szerint a strand teljes szakaszát megtisztítják, vagyis a Sugovica-hídig összesen 15 ezer köbméter agyagot szállítanak el a mederből.

snassz-kopri_8370

A sajtótájékoztatón Telkes Róbert, az Aduvizig igazgatója elmondta: a strandszezon kezdetéig, vagyis előre láthatólag júniusig szeretnének végezni a munkával. Az előzetes becslések szerint a mederből mintegy 1-1,5 méter iszapot hordanak el. Az igazgató örömét fejezte ki, hogy a munka elérte a strandot, hiszen korábban a hajóforgalmat lebonyolító szakasszal kezdték a kotrást. A cél az, hogy a Sugovica teljes szakaszán elvégezzék a kotrást, sőt a mederburkolatok javítása, a töredezett lépcsők cseréje is a tervek között szerepel.

snassz-kopri_8391

“A bajaiak két dologra kényesek. Az egyik a halászlé, a másik a Sugovica” – ezt már Zsigó Róbert, a térség országgyűlési képviselője mondta a sajtótájékoztatón. A képviselő éppen ezért örül neki, hogy újból megkezdődött a kotrás, ami remélhetőleg jobb körülményeket teremt majd a bajaiak számára.

snassz-kopri_8424

Fercsák Róbert polgármester hozzátette: az elmúlt hónapok során intenzív tárgyalásokat folytatott az Aduvizig vezetésével a Sugovicával kapcsolatban, mostanra pedig ezeknek a megbeszéléseknek látható eredményei vannak. Bízik a hasonló folytatásban is.

forrás:

PT / bajaiharsona.hu

Fotóriport