Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Magyar Falu Program: sikeres évet zárt a térség

2019. december 06.

Az év utolsó hónapjában ismét fejlesztési forrás érkezett a térség településeire. A Magyar Falu Program idei utolsó pályázati kiírásának eredményeként szolgálati lakások épülhetnek, megújulhat egy orvosi rendelő, és bővülhetnek az önkormányzatok eszközparkjai is. Az újabb kormányzati támogatás összege közel 100 millió forint.

snassz-kopri_5590_16x9

A Magyar Falu Programban az 5.000 lélekszám alatti települések vehetnek részt. A kormányzati pályázatnak köszönhetően 2019 közepe óta számos útszakasz, orvosi rendelők, óvodák és iskolák, valamint művelődési házak felújítására nyílt meg a lehetőség a választókerületben.

A pályázat idei utolsó fordulója is fejlesztési forrásokat hozott a térségbe. Nemesnádudvaron 28.1 millió forintból épülhet szolgálati lakás, amelyet a községben dolgozó, közfeladatokat ellátó szakemberek vehetnek igénybe.

Csávolyon orvosi rendelő újulhat meg 30 millió forintból, Bácsbokod és Nagybaracska pedig a belterületi útjaik karbantartásához vásárolhat eszközöket, 15-15 millió forint értékben. Mátételke önkormányzata 5 millió forintból teheti rendbe a település temetőjét.

A Magyar Falu Program tekintetében is sikeres esztendőt zárunk – mondta Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője. – Apályázati forrásból érkező támogatás közel 700 millió forintra emelkedett, rengetek közintézmény, útszakasz, iskola és művelődési ház, egyházi ingatlan válik korszerűbbé. A kormány határozott célkitűzése, hogy vidéki településeink épülhessenek, szépülhessenek, nem csak 2019-ben, hanem a következő évben is – tette hozzá a képviselő.

Fotóriport