Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Magyar Falu Program: ezúttal egészségügyi fejlesztésekre érkeztek források

2020. június 24.

A választókerület nyolc településén is folytatódhatnak az egészségügyi fejlesztések – olvasható ki a Magyar Falu Program legújabb eredményeiből. A közel 50 millió forint kormányzati támogatásból orvosi rendelő újulhat meg, valamint új eszközök és bútorok kerülhetnek a térség fontos intézményeibe.

snassz-kopri_4250

 A Magyar Falu Programban az 5.000 lélekszám alatti települések vehetnek részt. A pályázatnak köszönhetően 2019 óta számos útszakasz, orvosi rendelők, óvodák, valamint művelődési házak felújítására nyílt meg a lehetőség a választókerületben.

 A program mostani fordulója ismét fejlesztési forrásokat hozott a térségbe. Bácsbokodon, Érsekhalmán, Nemesnádudvaron és Felsőszentivánon az önkormányzatok településenként közel 3 millió forintból vásárolhatnak új berendezéseket az orvosi rendelőkbe. Madarason 2.2 millió jut az eszközök modernizálására, Rémen 2.4 millióból válhat korszerűbbé a fogorvosi rendelő, míg Sükösdön a gyermekorvosi praxis kap új műszereket és bútorokat. Hercegszántó önkormányzata megközelítőleg 30 millió forintból alakíthatja át az egykori gyermekorvosi rendelőt fogorvosi rendelővé.

Mindannyiunk közös érdeke, hogy vidéki településeink épülhessenek, szépülhessenek – mondta Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője. – A közös munkának köszönhetően térségünk folyamatos sikereket ér el a Magyar Falu Program kiírásain, így egymást érik azok a beruházások, amelyek kényelmesebbé, könnyebbé teszik a településeken élők mindennapjait. Magyarország Kormánya továbbra is elkötelezett a vidék fejlesztése mellett – hangsúlyozta a képviselő.

Fotóriport