Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Közösségi ház az egyház segítségével

2020. június 13.

Megszépült a plébánia épülete Hercegszántón. A fejlesztés kormányzati támogatásból, közel 15 millió forintból valósulhatott meg. A helyiek számára is fontos közösségi teret szombaton, június 13-án áldotta meg Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek.

IMG_8321

A Máriakert Kegyhelynél mutatott be érseki szentmisét Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek.

IMG_8356

A kegyhely legendája szerint egy környékbeli parasztember egy kútban meglátta Szűz Mária képét a kis Jézussal. Kicsit később egy asszony és egy kislány képe derengett fel a hullámok között. Úgy vélte, hogy Szent Anna lehetett, a kislánykorú Szűz Máriával. A jelenés emlékére fűzfát ültetett. Később egy földműves ökrei munka közben letérdeltek és fejet hajtott, a fűzfán pedig nagy fényesség kíséretében megjelent Szűz Mária a kis Jézussal. A jelenések kivizsgálása után a kalocsai érsek 1838-ban felszentelte és zarándokhellyé nyilvánította. A kegyhely kápolnájának felújítását a környékbeliek támogatásával 2004-ben fejezték be.

IMG_8277

Itt található a világ második legnagyobb Mária-szobra, amely pontosan 10 méter és 53 centiméter magas.

IMG_8542

A misét követően Bábel Balázs megáldotta a hercegszántói plébánia épületét, amelyet hazai forrásból, a Magyar Falu Program keretéből újítottak fel. A fejlesztés során a plébánia egyik épületét közösségi házzá alakították.

Fotóriport