Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Középpontban a család

2019. március 10.

Hazánk, a nagy család – ezzel a címmel tartottak demográfiai és egészségpolitikai konferenciát március 8-án Baján, a városháza dísztermében. A rendezvény – amelyen országos szaktekintélyek, valamint neves helyi személyiségek adtak elő – harmadik állomásként érkezett meg városunkba, és telt házat vonzott.

snassz-kopri_3524

A kezdést megelőző sajtótájékoztatón Fercsák Róbert polgármester elmondta: megtisztelő, hogy Baja is otthont adhat az eseménynek, amely az egyik legfontosabb és legaktuálisabb keresztény-kulturális össztársadalmi problémát járja körül, eredményei pedig a Kárpát-medence teljes lakosságának hasznára válhatnak. Prof. dr. Bártfai György, a Diczfalusy Alapítvány elnöke arra hívta fel a figyelmet: a rendezvény szándéka szerint olyan fontos információkat közvetítenek, amelyeket nem csupán szűk körnek szánnak. Jelmondatuk – Hazánk, a nagy család – is arra utal: fontos, hogy a magyarság minden tagja érezze jól magát hazájában, és lássa a jövőt, amelyet a demográfiai helyzet javulása hozhat meg. Az előadásokat három témára fókuszálták: hazaszeretet, hit és hagyománytisztelet.

snassz-kopri_3608

Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője kitért arra: 2010 után sok mindent kellett rendbe tenni az országban, a jövő szempontjából azonban az egyik legfontosabb kérdés a családok támogatása, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek. Ehhez a hosszú, egészséges élet is elengedhetetlen. – Ez most a legfontosabb nemzetpolitikai kérdés – értékelte a honatya. A konferencia szervezőcsapata részéről dr. Mák Kornél elmondta: az első, Kecskeméten megtartott rendezvény annyira sikeresnek bizonyult, hogy hamarosan megszületett a döntés a folytatásról, így a Kárpát-medence több pontjára is eljutottak, valamint tervezik a további állomásokat. A kiskunmajsai találkozón dr. Zöld Lászlóné önkormányzati képviselői is részt vett, majd nekilátott a bajai szervezésnek. – Úgy éreztem, nagyon fontos, hogy az előadók és a témák ide is eljussanak, hiszen olyan szociálpolitikai problémákat feszegetnek, amelyek mindenkit érintenek. Öröm, hogy három remek bajai előadót is sikerült megnyerni: dr. Tóth Gábor, a Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója, Fekete Szabolcs esperes-plébános és Kovács Attiláné, a Gemenci Csillagvirág Nagycsaládos Egyesület elnöke értékes gondolatokkal gazdagítja a konferenciát – értékelte a képviselő.

snassz-kopri_3752

Fotóriport