Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Jó kezekben van a hazai csapadékvíz-gazdálkodás

2021. november 10.

Vízügyi szakemberek tanácskoztak az elmúlt időszakban kialakuló kiszámíthatatlan időjárás és óriási esőzések okozta problémák megoldásairól, kezeléséről a III. Országos Települési Csapadékvíz-gazdálkodási Konferencián Baján.

Baja város és a térsége különlegesen szép természeti környezetben fekszik. A Gemenci ártéri erdő, a Duna és mellékágai (például a város szívében folyó Sugovica) csodálatos környezetet biztosít számunkra, akik itt éljük mindennapjainkat.

Viszont az elmúlt évszázadokban, évtizedekben azt is megtanultuk, hogy csak békeidőben ilyen vonző ez a természeti környezet. És a tapasztalat az, hogy az elmúlt években egyre ritkábban az ilyen békeidők. Az elmúlt évek, évtizedek kiszámíthatatlan időjárása óriási kihívások elé állította a vízügyi szakmát, de az önkormányzatokat, az agráriumot is.

snassz-kopri_4876

Az egyre gyakoribb óriási esőzések okozta katasztrófahelyzetek megoldása mindannyiunkat próbára tett. Mindeközben az agráriumnak óriási aszályokkal is meg kellett és meg kell küzdenie.

Legutóbb 2010-ban, az évszázad dunai árvízekor is gyorsan és szakszerűen kellett cselekednünk, hogy életeket és értékeket mentsünk. Én akkor a város polgármestereként vehetettem részt a védekezésben.

snassz-kopri_4910

Megoldandó probléma és feladat tehát van bőven, de hála Istennek, felkészült szakemberekből is el vagyunk látva. Köszönöm a szervezőknek, hogy immáron harmadik alkalommal szervezték meg ezt a szakmai konferenciát.

Kvánok hasznos, gyakorlati tanácsokban, segítségben gazdag tanácskozást!

Fotóriport