Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Holdfény és árnyék

2019. május 19.

Megfiatalodott a bajaiak hagyományőrző ünnepe. A vizek és vízi emberek védőszentjének szobra ugyan időtlen bölcsességgel tekintett végig a városon, miközben a kápolnától vízen és szárazon a Petőfi-szigetre érkezett, ám ünnepén a diákönkormányzat aktívan közreműködött. 

snassz-kopri_9052

A Fercsák Róbert polgármester által meghirdetett Fiatalok évében minden korosztály aktív volt, igazi családi ünnep Baján a Jánoska-eresztés. A halászléfőző versenyre 39 csapat nevezett, és miután felszállt füst, kiderült: az Eszék környékéről érkezett gárda begyűjtötte az 1. és a 2. helyet is. Előbbit baranyai módon készítették, utóbbit az örökös halászléfőző bajnok, dr. Novics György receptje alapján főzték. Meghatottan köszönték meg, hogy Baján, a „halászlé szívében” nyertek.

snassz-kopri_9083

A zsűri elégedetten nyilatkozott a feltálalt halászlékről, a közönség elégedetten nyugtázta, hogy idén is napfényes, remek ünnepet szerveztek ezen a napon a városban. Este pedig a szentjánosi küldöttség és a szobrot a kápolnától, illetve a Türr-kilátótól a színpadig kísérő sokaság elégedetten nyugtázta, hogy minden a hagyományoknak megfelelően zajlik, és Csubákné Besesek Andreaalpolgármester vezetésével csapra vertek egy hordó jó bort.

snassz-kopri_9390

A nap folyamán számos programon vehettek részt az érdeklődők a Turisztikai Központ környékén, a színpadon egymást váltották az együttesek, végül koncertezett a Balkán Fanatic. A bajaiak és vendégeik pedig még sokáig koccintgattak az ünnepre, melyet beragyogott a mosolygó telihold fénye.

snassz-kopri_9427

Fotóriport