Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Folytatódnak az iskola felújítások Baján

2017. június 07.

A korábbi elképzeléshez képest átfogóbb, kiterjedtebb lesz az energetikai fejlesztés a Bereczki Máté Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Sportiskolában.

bereczki_

A Földművelésügyi Minisztérium fenntartásában lévő intézmény műszaki felmérése során a szakemberek úgy látták: a korszerűsítésbe érdemes bevonni az iskola több épületét is, ez által jelentősebb mértékben csökkenhetnek majd az üzemeltetési költségek. A kormányzat indokoltnak látta az elképzelést, ezért a már odaítélt 170 millió forintot 40.9 millió forinttal egészítette ki.

A támogatás teljes körű, vissza nem térítendő – tájékoztatott Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, Baja és térsége országgyűlési képviselője. – Sikerült elérnünk, hogy kibővüljön a felújítandó épületek száma, ami érdemi változás a korábbi elképzelésekhez képest. A több mint 110 éves, tekintélyes múltú tanintézet nagyon fontos a városnak, és fontos az egész bácskai térségnek is.

Annak érdekében, hogy megfelelően képzett szakemberek dolgozzanak az ágazatban, az agrár-szakképzést egységes, országos hálózatba szervezte a minisztérium. Az FM által fenntartott iskolákban országosan közel 26 ezer tanuló gyarapítja tudását a mezőgazdasági, az élelmiszeripari és a környezetügyi szakmacsoportok képzési területein.

A mezőgazdaság kimagasló mértékben járul hozzá a nemzetgazdasági növekedéshez, és egyre több embernek ad megélhetést. A termőföld hosszú távú, biztos megélhetést nyújt annak, aki kellő szakértelemmel műveli. Remélhetőleg egyre több fiatal látja majd saját jövőjét, boldogulását az agráriumban.

Fotóriport