Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Épülnek, szépülnek a térség iskolái

2020. november 16.

A választókerület négy településén is tovább korszerűsödhetnek az iskolák. A Magyar Falu Program pályázati kiírásán ezúttal Csátalja, Csávoly, Dávod és Gara bizonyult sikeresnek, így a közeljövőben elkezdődhetnek a felújítása munkálatok. Az épületek fejlesztésére közel 170 millió forint kormányzati támogatás érkezett.

snassz-kopri_8267

A Magyar Falu Programban az 5.000 lélekszám alatti települések vehetnek részt. A kormányzati pályázatnak köszönhetően 2019 közepe óta számos útszakasz, orvosi rendelők, oktatási intézmények valamint művelődési házak felújítására nyílt lehetőség a választókerületben.

A legújabb forduló eredményeként az iskolafelújítások négy településen folytatódhatnak. A dávodi sportcsarnokban mintegy 39 millió forintból végzik el a padlóburkolat cseréjét, a homlokzat- és födémszigetelést, a vakolást, valamint a kazáncserét. A csávolyi általános iskolában közel 31 millió forintból válnak korszerűbbé a nyílászárók, a padlóburkolatok és a folyosók; az intézmény ezen kívül további 25 millió forintot fordíthat a sportcsarnok felújítására is. Csátalján több mint 47 millió forintból szépülhet tovább az iskola épülete, ennek köszönhetően a villamoshálózat, a tantermek, az öltözők és a nyílászárók is megújulhatnak, Garán pedig mintegy 24 millió forintból végzik el az osztálytermek átalakítását.

A fejlesztésekkel kapcsolatban Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője emlékeztetett: az elmúlt hetekben összesen 530 millió forint érkezett a választókerületbe a Magyar Falu Programon keresztül. – Az önkormányzatok, a Klebelsberg Központ valamint Magyarország Kormányának összefogásával ismét nagyot léphet előre a térség. A munka eredményeként tovább fejlődhetnek az oktatási intézményeink a gyerekek és a családok érdekében. Ezen az úton szeretnénk haladni, hiszen Magyarországon a városok mellett a falvaknak és a községeknek is folyamatosan fejlődniük kell – tette hozzá a képviselő.

Fotóriport