Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Elkezdődik a Baja és Bácsbokod között út felújítása

2020. október 07.

Folytatódnak az útfelújítások a választókerületben. A Baját és Bácsbokodot összekötőszakasz kormányzati támogatásból, a Magyar Falu Program segítségével válhat korszerűbbé.A munkával kezdetét veszi, és a következő években megtörténik a két települést összekötő aszfaltcsík teljes felújítása.

snassz-kopri_9521

A beruházást a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végzi, a kivitelezés összege mintegy 172 millió forint. A fejlesztés részét képezi annak a három ütemben zajló munkálatnak, melynek eredményeként teljes hosszában megújulhat a Baját és Bácsbokodot összekötő 5501-es út.

A mostani felújítás során két aszfaltréteggel erősítik meg a burkolatot, melyhez a tervek alapján több mint 1.800 tonna aszfaltot használnak fel a szakemberek. Ezen kívül a csapadékvíz megfelelő elvezetése érdekében kitisztítják az út mellett futó árkokat, valamint korszerűsítik a szakaszon található két buszmegállót is. Ezekhez eddig nem tartozott öböl, peron és váróépület sem.

A közlekedésbiztonság javításának érdekében új forgalomtechnikai eszközök kerülnek a szakaszra, továbbá kicserélik a jelzőtáblákat és újrafestik a burkolati jeleket.

Az utóbbi időszakban nem volt olyan hónap, hogy ne számolhattunk volna be pályázati sikerről – mondta Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője. – A mostani újabb fontos lépés a közúthálózat fejlesztéséhez, melynek eredményeként jóval biztonságosabbá válhat a közlekedés. Bízom benne, hogy a településekkel együttműködve továbbra is ilyen jó ütemben halad majd a közös munka – tette hozzá a képviselő.

Fotóriport