Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

“Egy kis ágazat nagy napja”

2019. április 10.

Jelentős fejlesztések zajlottak a bajai Tetrabbit Kft. Bokodi úti telephelyén. Megújult a nyúlvágóhíd és új csomagolóanyag raktárt alakítottak ki. Az ünnepélyes avatás április 9-én történt meg.

snassz-kopri_7480

A meghívottakat Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte. „Fontos állomás ez a kft. életében, hiszen tíz éve csődközeli állapotban vették meg a céget. Folyamatos fejlesztések révén mára ez az ország legnagyobb nyúlvágóhídja. Sok sikert kívánok a továbbiakban is az egész agráriumnak, az ágazatnak és a bajaiaknak is.”

snassz-kopri_7688

Sándor Ferenc ügyvezető igazgató kiemelte: 10 éve mertek nagyot álmodni. „Új pályán is megtanultunk focizni a kezdeti botladozás után. 2010-ben megvettük a bérelt objektumot, azóta fejlesztések, felújítások, beruházások történtek. Megépítettük az új vágóhidat üzemelés közben és átköltöztünk, majd elkészült a csomagolóanyag raktárt. Már 183 fő dolgozik itt, a termékek 95%-a feldolgozott, hozzáadott értékkel megnövelt. A új vágóhíd kapacitása óránként 1600 nyúl levágása. Az üzemben évente 2-2,1 millió állatot vágnak le, ezzel az üzem kapacitása 70 százalékos kihasználtságú. 50 vevőnk a legmagasabb minőségi követelményeket támasztja, ezért is kell a folyamatos innováció. Szerencsére a termelőkre a nehéz időszakokban is számíthattunk.”

snassz-kopri_7531

Ünnepi beszédet dr. Nagy István agrárminiszter mondott. „Egy kis ágazat, nagy napja! A cég megmutatta, mit kell tenni piaci gondok idején: fejleszteni, ez a megoldás.” Az Agrárminisztérium és a terméktanács célja, hogy a nyúlágazatban a jelenlegi 4-4,5 millióval szemben 2022-re hétmillió vágóállatot tenyésszenek a hazai termelők. „2018 fordulópont volt a magyar nyúlágazatban, amikor kilábalt az évekig tartó válságból. Az elmúlt években állategészségügyi problémák veszélyeztették az ágazatot. Ezért kibővítették a vakcina-támogatásokat és bevezették az állategészségügyi szolgáltatásokat. Mára sikerült megállítani az anyaállomány csökkenését, és kis mértékben növelni a vágónyúl mennyiségét.” A miniszter kifejtette: a tárca, az Agrármarketing Centrum és a terméktanács 2017-ben indított kampányt a nyúlhús-fogyasztás népszerűsítésére. Ennek egyik eredménye, hogy az áruházakban 6 százalékkal nőtt az előrecsomagolt nyúlhús forgalma.

snassz-kopri_7682

Fotóriport