Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Az emlékezés szabadsága

2019. június 01.

Nagyszabású rendezvénnyel emlékeztek meg a trianoni békediktátum megkötésének 99. évfordulójáról a csátaljaiak és vendégeik május 31-én délután, a Községi parkban.

snassz-kopri_2902

Kovács Antal polgármester hazánk legnagyobb tragédiájának nevezte a történelmi eseményt, amelynek abban rejlik a drámaisága, hogy még csak fel sem kínálta a látható ellenséggel való harc lehetőségét, hanem idegen hatalmak egyetlen puskalövés nélkül döntöttek egy nemzet sorsáról, rájuk kényszerítve akaratukat.

snassz-kopri_2809

A rendezvény szónoka, Benkő Tibor honvédelmi miniszter méltatta a csátaljaiakat, akik lelkes kis település közösségeként rendkívül fontosnak tartják a magyarság történelmi emlékeinek ápolását, de a jövő építését is. – A trianoni döntést tudomásul kellett vennünk, az emlékezést azonban senki sem tilthatja meg nekünk. Megpróbálták megtörni a nemzetet, a magyarok gondolkodását, ez a nép azonban mindig talpra állt, elszántsággal, akarattal, hittel és hűséggel: emiatt soha nem lehetünk vesztesek. A traumát azonban soha nem törölhetjük ki emlékezetünkből – figyelmeztetett a honatya. Hozzátette: a fiataloknak példát kell mutatni hazafias elkötelezettségből, hogy lássák, kötelességük mindent megtenni a nemzet megmaradásáért.

snassz-kopri_2821

Az ünnepi műsorban a csátaljai iskolások verssel, dallal vettek részt, a Székely Népdalkör és az Életmód Klub közös énekes produkcióval készült, a Magyar Honvédség Légierő Zenekara pedig Toldi Miklós karnagy vezetésével indulókat játszott. A szép számban egybegyűltek a kedvezőtlen, esős időjárás ellenére is kitartottak az utolsó mozzanatig. A trianoni emlékműnél a Fidesz nevében Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője helyezte el a kegyelet virágait, a KDNP képviseletében pedig dr. Zöld Lászlóné koszorúzott. Csátalja testvértelepüléseinek képviselői, az orosz nagykövetség követtanácsosa és tiszteletbeli konzulja, Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke, a Szent György Lovagrend tagjai, dr. Péter Árpád, valamint a csátaljai közösségek és szervezetek ugyancsak elhelyezték koszorújukat az emlékműnél, a katonazenekar muzsikájának hangjaira.

snassz-kopri_2870

Fotóriport