Ha email-en, telefonon szeretne üzenetet küldeni Zsigó Róbertnek, akkor a következő elérhetőségeken teheti meg:

Elérhetőség

zsigorobert@zsigorobert.hu

(79) 422 034

+36 20 2465211

Közös értékeink

2020. február 28.
snassz-kopri_5645
Újabb kincsekkel bővült a Bács-Kiskun Megyei Értéktár. A rangos listán térségünk több nevezetessége is helyet kapott, sok más mellett például a madarasi pálinka, a szeremlei borsos kalács és a Sobri Kupa Nemzetközi Halfőző Verseny. Az erről szóló okleveleket február 28-án adták át Vaskúton.

bővebben

Több mint egymilliárd forinttal támogatja a kormány a nemzetiségi iskolákat

2020. február 27.
snassz-kopri_2180
Több mint egymilliárd forinttal támogatja a kormány a helyi nemzetiségi önkormányzatok által fenntartott köznevelési intézményeket. A fejlesztési támogatásokról szóló dokumentumokat a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára adta át az intézmények vezetőinek a Parlamentben csütörtökön.

bővebben

Ingyenes MRI vizsgálat Baján

2020. február 27.
snassz-kopri_5431
Még tavaly októberben jelentették be, hogy hamarosan Baján is lehetőség lesz ingyenes MRI vizsgálatokra, így az itt élőknek nem kell több száz kilométert utazniuk egy-egy ilyen vizsgálat miatt.

bővebben

A rászorulókat segíti majd a lefoglalt, illegális eredetű tűzifa

2020. február 11.
DSC_0628
Az illegális eredetű fatermékek közérdekű célú felhasználására indított pályázati lehetőséget a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az Agrárminisztériumban tartott sajtótájékoztatón bejelentették, hogy az EUTR ellenőrzések során elkobzott termékekből a program első szakaszában csaknem 1300 köbméter (mintegy 13 ezer mázsa) tűzifára pályázhatnak ingyenesen önkormányzatok, közhasznú szervezetek, valamint egyházak és egyházi jogi személyek.

bővebben

Kettős évforduló

2020. február 11.
IMG_5107
Kettős évfordulót ünnepelhettek vasárnap a Szent László ÁMK-ban. Február 9-én a jubileumi év és a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének 30 éves évfordulója alkalmából rendezvényt tartottak az intézményben. A KÉSZ bajai csoportjának részéről merült fel az igény: alapítsanak keresztény óvodát, iskolát a városban. Az idén 150 éves fennállását ünneplő ÁMK-ban 1992-ben indult meg a keresztény oktatás, egy 19 fős első osztállyal.

bővebben

Elsődleges a betegbiztonság

2019. december 19.
IMG_3563
Nemrég kapta meg a Családbarát munkahely címet, máris újabb örömhírről, egy nyertes pályázatnak köszönhetően megvalósított különleges fejlesztésről számolt be december 18-i sajtótájékoztatóján a Bajai Szent Rókus Kórház vezetősége.

bővebben

Díjazottak az ünnep jegyében

2019. december 15.
snassz-kopri_6373
Meghitt ünnepség keretében adták át az idei városi kitüntetéseket december 14-én, szombat délelőtt a városháza dísztermében. Testületeken átívelő hagyomány, hogy ünnepi ülés keretében, a karácsonyvárás békés hangulatában díjazzák mindazokat, akik szorgalommal és alázattal munkálkodnak a város és lakóinak jólétéért.

bővebben

A második gyertya lángja

2019. december 10.
snassz-kopri_5956
A hit gyertyája után a második láng is fellobbant az adventi koszorún. A remény gyertyáját Vaskúton Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője gyújtotta meg december 8-án vasárnap, a Kálváriánál.

bővebben

Magyar Falu Program: sikeres évet zárt a térség

2019. december 06.
snassz-kopri_5590_kiemelt
Az év utolsó hónapjában ismét fejlesztési forrás érkezett a térség településeire. A Magyar Falu Program idei utolsó pályázati kiírásának eredményeként szolgálati lakások épülhetnek, megújulhat egy orvosi rendelő, és bővülhetnek az önkormányzatok eszközparkjai is. Az újabb kormányzati támogatás összege közel 100 millió forint.

bővebben

410 millió forintos iskolafejlesztés Bácsbokodon

2019. december 05.
IMG_2865
Egy EFOP-pályázatnak köszönhetően a Bácsbokodi Általános Iskolában teljeskörű épületfelújítás valósulhatottt meg. A munkálatok érintették a tetőszerkezetet, a külső homlokzatot, a gépezeteket, továbbá egy új nyelvi labor és több korszerű szaktanterem kialakítását. A helyszínen csütörtökön tartottak bejárást.

bővebben

Fotóriport